Меню

Смокинята

20 август 2007 | 14:43 | Аз жената
Добави в любими
Смокинята

Приготвяне
Крушоподобните плодове достигат големина до 8 см. През зимните месеци пресните смокини се внасят от Южна Америка. От юни до юли – от Испания и Италия. От септември до ноември – от Франция и Турция.

Богати са на плодова захар, освен това съдържат витамин A, B и C, калций, калий, магнезий, фосфор и желязо. Тези съставки са особено важни за кръвообразуването и за подпомагане на храносмилането. Пресните смокини трябва да се консумират възможно най-бързо. Съхраняват се в хладилник, подредени една до друга и покрити. Смокините се консумират изключително в прясно състояние. За целта охладеният плод се разрязва по дължина и месестата част се изгребва с лъжичка или се нарязва на четири парчета и месестата част се отделя от кожата.

Пресните смокини са подходящи за консумация с различни сирена, шунка, като добавка в плодови салати или за приготвяне на мусове, мармалади и компоти.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай