Сорбет от праскови
13.09.2007г. / 13 40ч.
Аз жената
Необходими продукти:
6 обелени и обезкостилкостени праскови на едри парчета
1 ч. ч. захарен сироп
1 суп. лъж. лимонов сок
щипка сол
една каф. ч. шампанско
Приготвяне:
Нарязаните на едро праскови заедно с лимоновия сок, солта и шампанското се слагат в дълбок съд. Съдът се поставя на слаб огън. Бърка се непрекъснато, за да не залепне. Сваля се от огъня, когато прасковите омекнат.
След като се охлади до стайна температура се пасира на едро смляно пюре. Когато сместа изстине съвсем, се прибавя захарният сироп Налива се във форми за сладолед или купички, които се слагат във фризер. След един-два часа сорбетът е готов.