Меню

Пикантни кисели краставички и моркови

20 септември 2011 | 12:16 | Аз жената
3 от 3 гласа
Добави в любими
Пикантни кисели краставички и моркови

Приготвяне

Продукти:
5 кг краставички
2 кг моркови
3-4 глави кромид лук
черен пипер на зърна
бахар на зърна
2 връзки копър
1 л винен оцет 6 %
сол около 280 г
вода
люти чушлета (по желание) 5-6 броя

Приготвяне:
Туршията е за трилитрови буркани.
Краставичките и морковите се измиват добре. Морковите се нарязват на дълги парчета на четири. На дъното на бурканите се поставят лукът, нарязан на колелца, по няколко зърна черен пипер и бахар и по желание 1-2 люти чушлета. Морковите и краставичките се редят, като помежду им се поставят стръкчета копър. След това се измерва необходимото количество вода. Водата се поставя на котлона, като в нея се сипват солта и оцетът. За един килограм продукти (краставички и моркови) се предвижда по 40 г сол и 150 мл оцет. Сместа се възварява. С горещата смес на тънка струя се пълнят бурканите, като веднага се затварят с капачки или целофан. Съхраняват се на хладно.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай