Меню
Готварство

Зеленчукова туршия (с обръщане)

20.09.2007г. / 12 32ч.
Аз жената
Зеленчукова туршия (с обръщане)

Продукти:
червени чушки
карфиол
целина
моркови
зеле (по желание)
1 с. л. сол
1 с. л. мед
2 с. л. захар
5 с. л. оцет
2 аспирина

Приготвяне:
Зеленчукът се нарязва и се оставя малко да завехне. Нарежда се в буркан от 1 л, в който се слагат медът, захарта, оцетът и 2 аспирина. Затваря се с капачка и се обръща. Бурканът се обръща всеки ден в продължение на 7 дни.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Наска ( преди 11 години )
А вода слага ли се след подреждане на продуктите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар