Меню
Готварство

Туршия Печен пипер

21.09.2007г. / 21 13ч.
Аз жената
Туршия Печен пипер

Продукти:
5 кг пипер(няма значение цвета)
2 чаени чаши оцет
150 г сол
150 г захар
250 г олио

Приготвяне:
Първо се опича пиперът, обелва се и се нарязва. От останалите продукти се прави марината като се смесят всички. По-удобно е пиперът да се нареже в тавичка, в която ще го залеем с марината, там той ще престои 5-6 часа.
След което се нарежда в буркани и се прибавя керевиз и чесън. Може да се объркат в тавичката или се редят отгоре на буркана . Заливаме с марината от тавичката и варим 20 минути.
Добър апетит.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай