Продукти:
5 кг камби
1 кг моркови
2 кг карфиол
1/2 кг захар
1 ч. ч сол
магданоз
1 1/4 л оцет
Приготвяне:
Камбите се измиват и нарязват на четвъртинки или осминки. Морковите се измиват, остъргват и нарязват на колелца. Карфиолът се накъсва на розички. Така приготвеният зеленчук се слага в емайлиран съд, поръсва се със захарта и солта и се оставя да престои 1 нощ.
На другия ден се нарежда в буркани, като между редовете се ръси магданоз. С отцедения от зеленчука сок и оцета се приготвя саламура, която се вари 5 мин. след момента на завирането й. Оставя се да изстине напълно и се изсипва върху наредения зеленчук.
Туршията се прибира на хладно място. Тя е вкусна и трайна.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”