Меню

Дърпана туршия

24 септември 2007 | 12:45 | Аз жената
Добави в любими
Дърпана туршия

Приготвяне

Продукти:
3 кг червени чушки
2 кг патладжани

За марината:
200 мл оцет
2 с. л. сол
3 зърна черен пипер
250 мл олио

Приготвяне:
Чушките и патладжаните се опичат и обелват. След това се накъсват (дърпат) по дължина. Оцетът, солта и черният пипер завират и като изстине марината се заливат чушките и патладжаните. Олиото трябва да заври и докато е вряло се залива туршията. Насипваме в бурканчета и стерилизираме 10минути.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Дарина ( преди 11 години )