Басарева туршия
24.09.2007г. / 18 05ч.
Аз жената
Продукти:
500 г чорбаджийски чушки
3 кг червени и зелени чушки
2 кг домати
Марината:
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша оцет
4 суп. лъж. сол
1 чаена чаша олио
Подправки:
бахар
дафинов лист
черен пипер
чесън
магданоз
целина
Приготвяне:
Заваряват се първо смлените домати, слага се маринатата, чорбаджийските чушки, нарязани на парчета – сурови, след 5-6 мин. се слагат и опечените и обелени, също нарязани на парченца червени и зелени чушки, накрая подправките. Сипва се в буркани, които се стерилизират за 5мин.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”