3 кг патладжан
1 1/2 кг камби
1/2 кг моркови
1/2 кг чорбаджийски чушки
чесън, магданоз и целина
Прави се марината от 1/2 литър оцет, 1/2 литър олио, 250 грама захар и 3 супени лъжици сол.
патладжаните се нарязват на хапки, осоляват се и се отцежда горчивата вода. Камбите се нарязват на четвъртинки, чорбаджийските чушки на парчета по 2 см, морковите на колелца.
След завирането на марината се пускат камбите и се мариноват докато си сменят цвета. След това се мариноват чорбаджийските чушки, а най-накрая патладжанът като той се оставя да поври повече в марината докато омекне.
В бурканите се редят ред камби, ред патладжан, ред чорбаджийски чушки, като между тях се слагат морковите, целината, магданозът и чесънът.
Заливат се с марината и се стерилизират 5- 10 минути.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”