Меню

Салата “Ропотамо”

25 септември 2007 | 11:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг зрял боб (сварен) 
1 кг моркови 
5 кг домати (сгъстени, или 1 буркан готово сгъстено доматено пюре) 
2 кг печен и обелен пипер (нарязан на парчета) 
1/2 ч. чаша олио 
2 буркана кисели краставички
120 мин.

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

Морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Изпържват се в олиото, прибавя се пиперът, бобът, пюрето и накрая краставичките, нарязани на кубчета. Подправя се със сол на вкус. Запечатва се и се стерилизира 30 минути. 

Салатата е подходяща като гарнитура за риба и всякакъв вид меса.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
HRISTO ( преди 12 години )
Salata ; ROPOTAMO ; uvajaema , se pravi zadaljitelno s riba i se vari 1.15h
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Трендафил ( преди 12 години )
А къде ти е оцета? Без оцет ли правиш тази салата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар