Меню

Салата от тиквички

27.09.2007г. / 14 18ч.
Аз жената
Салата от тиквички

(може и от тиквички тип Патисон)

Продукти:
около 4 кг тиквички
1 кг праз лук
4 -5 глави чесън
800 г вода
500 г оцет
400 г захар
сол – зависи колко солено обичате – нормално около 7 – 8 лъжици
черен пипер, бахар
връзка копър

Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на дълги, тънки клечици (може и на дребни кубчета). Нарязва се и празият лук по същият начин. Обелва се и се нарязва на тънко 4 – 5 глави чесън. Всички зеленчуци се разбъркват.
Слага се маринатата да заври. Прибавят се тиквичките, праза и чесъна и се варят докато не променят цвета си – около 5 мин. Прибавя се ситно нарязаният копър. Сваля се от котлона и веднага се напълват бурканите (най-лесно става при бурканите с винт). Веднага се затварят плътно и се обръщат с капачката надолу. Като изстинат се прибират на хладно място. Добър апетит!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай