Меню

Ловджийска туршия

28.09.2007г. / 11 13ч.
Аз жената
Ловджийска туршия

Продукти:
3 кг зеле
1, 5 кг червена капия
1, 5 кг моркови
целина

Приготвяне:
Зелето и целината се нарязват на ситно, морковите се настъргват, а капията се нарязва на дълги тънки ивици. Всичко това се обърква в голям съд.
Марината
400 г олио
750 г оцет
150 г сол
150 г захар
черен пипер
Маринатата завира и след това с нея се залива сместа. Големият съд се захлупва плътно с вестници и одеало. Сместа стои 24часа като се разбърква през определено време.
Сместа се пълни в буркани, запечатват се и се варят 5 минути.
След това се сервира с домашна ракия!
Добър апетит.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
бай 100ян ( преди 11 години )
рецептата е ОК ,но тая марината е много малко за това количество продукти.Вода нешо не се ли слага?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар