Продукти:
5 кг камби
1 кг моркови
200 г чесън
целина
Саламура:
9 ч. ч. вода
1 ч. ч. морска сол
4 ч. ч. оцет
4 ч. ч. захар
Приготвяне:
Всички камби и моркови се нарязват. Чесънът се обелва и се отделят скилидките. Целината се отделя на клончета. В компотени буркани се слагат на дъното по 2 аспирина – още преди да сме сложили другите продукти . После се нареждат ред камби, ред моркови, като помежду се слагат 2-3 скилидки чесън.
Приготвя се саламурата като се загрява на котлона, докато се разтопят солта и захарта. Заливат се вече напълнените буркани с нея, запечатват се и се обръщат с капачките надолу. След 2 дни се обръщат обратно. Престояват така в продължение на 7 дни, като обръщането се редува всеки ден нагоре-надолу.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”