Меню

Рязани камби

30 септември 2007 | 19:36 | Аз жената
Добави в любими
Рязани камби

Приготвяне

Продукти:
5 кг камби
1 кг моркови
200 г чесън
целина

Саламура:
9 ч. ч. вода
1 ч. ч. морска сол
4 ч. ч. оцет
4 ч. ч. захар

Приготвяне:
Всички камби и моркови се нарязват. Чесънът се обелва и се отделят скилидките. Целината се отделя на клончета. В компотени буркани се слагат на дъното по 2 аспирина – още преди да сме сложили другите продукти . После се нареждат ред камби, ред моркови, като помежду се слагат 2-3 скилидки чесън.
Приготвя се саламурата като се загрява на котлона, докато се разтопят солта и захарта. Заливат се вече напълнените буркани с нея, запечатват се и се обръщат с капачките надолу. След 2 дни се обръщат обратно. Престояват така в продължение на 7 дни, като обръщането се редува всеки ден нагоре-надолу.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
KATIQ ( преди 7 години )
SUGLASNA SUM NO ZASHTO DA SLAGAME ASPERIN V TROSHIQTA KUKVA ROLQ IGRAE TOI SLED KATO E SLOJENO SOL I OCET I SE VARI MISLQ CE NQMA SMISUL. OTGOVORETE S PISANE KUKVA E ROLQTA NE PRECHI LI NA VSICHKO TOVA.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар