Камбите се отварят и дръжките им се запазват за тапи. Попарват се с гореща вода и бързо се изваждат. Обливат се със студена вода да се калят.
Камбите се пълнят със следния зарзават:
Моркови и магданоз, ситно нарязани, се полусваряват, керевиз и пащърнак на ренде сурови, прясно зеле, ситно нарязано, попарено с гореща вода, сол и лимонова киселина, нарязани червени и зелени пиперки, магданоз и ситно нарязани няколко скилидки чеснов лук и няколко дафинови листа. Всичко заедно се събира и размесва добре. С този пълнеж се пълнят камбите и със собствените им дръжки се затапват, като се завързват с лико. Камбите се нареждат в съд и се заливат със саламура, направена от: 1 л вода, 1 л оцет и 180 г сол. Кипва, оставя се да изстине и камбите се заливат.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”