Парени камби
01.10.2007г. / 16 28ч.
Аз жената
Продукти:
8 кг червени камби
За маринатата:
2 л вода
2 л оцет
250 г сол
1/2 ч. ч захар
1 ч. ч олио
черен пипер
дафинов лист
Приготвяне:
Камбите се надупчват с игла. Слагат се в заврялата саламура само да променят цвета си. След като изстинат се нареждат плътно в буркани от 3 литра. Заливат се със студената марината. Стоят 2-3 дена. Отново се изсипва маринатата в дълбок съд, завира, охлажда се и се налива в бурканите. Слагат се и по 6-7 аспирина на един буркан (счукани и разтворени в маринатата). Запечатват се. Не се стерилизират. Като се пълнят бурканите между камбите се слага листа целина и чесън.
Излизат 4 трилитрови буркана.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”