Меню
Готварство

Запъстрели домати с лозови листа

02.10.2007г. / 20 32ч.
Аз жената
Запъстрели домати с лозови листа

Продукти:
запъстрели домати, желателно заедно с дръжките
лозови и вишневи листа
сол и вода

Приготвяне:
В големи петлитрови буркани или глинени делви се редят ред домати, ред лозови листа, ред вишневи листа, докато се напълни съдът. Приготвя се саламура от сол и вода, като на един литър вода се слага една супена лъжица сол. Саламурата се възварява, за да се разтвори добре солта. С така приготвената саламура, след като изстине, се заливат бурканите, като течността трябва да е два пръста над продуктите. Туршията се претака като се разклащат добре бурканите през два дни.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай