Мода

Гривни в цветовете на есента

05.10.2007г. / 08 09ч.
Вергиния Генова
Гривни в цветовете на есента

Златната есен ни предоставя златни възможности за интерпретация. Жълтият цвят с вкус на зряла круша и тихото шумолене на тополови листа, оранжевото, огнено червеното и топло кафявото ни приближават по-близо до природата и ни се иска всеки свободен час да сме навън, за да се порадваме на последните топли лъчи на слънцето.

И неусетно ни се иска да пренесем тези цветове по-близо до себе си. Редим купи с грозде, ябълки и круши във всекидневната стая, обличаме дрехи в тази гама или поне слагаме някакво цветно шалче или аксесоар.

И ако е по-трудно да съберем гардероб тип златна есен, то винаги можем да си набавим колие или гривна.

Както винаги Слънчоглед преминават от сезон в сезон с асортимента си от интересни неща. И с настъпването на есента ни дават една интересна идея как да си направим есенни гривни.

Разбира се най-лесният начин е да отидем и да си купим няколко гривни в различни цветове. Малко по-трудният – сами да си изработим, като използваме стари пластмасови гривни. Дори и да не са стари и да са ни били много любими през лятото, цветната пластмаса трудно се вписва в есенния пейзаж, затова за известно време трябва да се откажем от тях. Но вместо да ги забутваме по шкафчетата, можем да ги облечем в цветовете на есента. За целта можем да потърсим подходящи цветни прежди. Най-добре е, ако сме си оплели жилетка за есента, да си сътворим и гривна с останалата прежда. Разбира се можем да използваме и платове в подходящи десени, както и кожа или велур. Намотаваме преждата, увиваме плата или кожата и пристягаме с цветни панделки или шнурчета. Можем да вплетем мъниста или дървени фигурки. Ако сме по-опитни можем и да оплетем гривната.

В тези случаи не нараняваме самата гривна и напролет отново можем да я върнем в предишния й вид. И така всеки сезон ще си създаваме разнообразие и ще внасяме различен цвят и различен тон в ежедневието си. Това би ни заредило с повече позитивна енергия и по-леко бихме понесли есенната депресия обхващаща света, с по-малкото слънчеви часове и по-ниските температури.

Затова когато слънцето се скрие зад облаците, не плачете – вие блеснете в топли цветове.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Elena ( преди 11 години )
Мно го са готини гривните. Искам да си направя и аз такава как. Много са готини са тоалет.....:::::)))))дддд
отговор Сигнализирай за неуместен коментар