Камби в пикантен сос
09.10.2007г. / 11 10ч.
Аз жената
Продукти:
5 кг узрели червени или жълти камби
5 кг домати
200 мл оцет
200 мл олио
200 г захар
50 г сол
Дафинов лист, бахар, зърна чер пипер, скилидки чесън
Приготвяне:
Доматеният сос (приготвен от домати без семена и ципи), се вари около 15 мин., след което се прибавят оцет, олио, сол, захар и подправки. В така врящия сос се пускат да поврат около 8-10 минути нарязаните и изчистени от семената камби.
Сместа се пълни в буркани докато е гореща. Бурканите се затварят и се обръщат.
След като изстине ястието е готово за консумация.
Подходяща гарнитура към печени меса, скара, риба.
Добър апетит!
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”