Меню

Туршия от варени патладжани

09.10.2007г. / 14 22ч.
Аз жената
Туршия от варени патладжани

Продукти:
3-5 кг патладжани
5 глави чесън
5 дафинови листа
2 връзки магданоз
750 мл оцет
750 мл олио

Приготвяне:
Патладжаните се измиват и нарязват на колелца. Посоляват се и се оставят да престоят около 2 часа. След това се варят на две части в равни количества оцет и вода за 5 мин. докато омекнат. Нареждат се в буркани заедно с дафинови листа между редовете, нарязани скилидки чесън и магданоз. Бурканите се пълнят плътно и се заливат с олио отгоре. След това се затварят и държат на хладно.
Приятен апетит.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай