Здравейте, приятели на Аз-жената!
Изпращам Ви рецепти от кухнята на моята баба. Тя приготвя най-различни вкусни и интересни зимнини. Баба сама си произвежда зеленчуците, като започне от разсада, който сама си сее. После грижливо сее, копае и полива. На есен всички се радваме на богатата реколта, с която приготвяме вкусни туршии. Дано Ви харесат!
Добър апетит!!!:)
Почистеното и измито цвекло се вари 4 часа, обелено се нарязва на филии 10-15мм дебелина. Нареждат се плътно в буркани. Заливат се с варена и охладена саламура (от 3 л вода, 270 мл сол, 300 мл оцет). Ферментацията продължава от 10 до 12 дни, да се съхранява при температура от 5 до 10 градуса.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”