Меню
Готварство

Зелените домати на мама

10.10.2007г. / 12 45ч.
Аз жената
Зелените домати на мама

Продукти:
4 кг зелени домати
200 г сол
200 г захар
200 г оцет
200 г олио
4 глави чесън
1 връзка копър

Приготвяне:
Зелените домати се нарязват на кръгчета и се поръсват със солта и захарта. Престояват 2часа. Пусналия се сок се изхвърля. След това се прибавят оцетът, олиото, копърът и чесънчетата (нарязани на ситно). Така доматите престояват 2часа. След това се пълнят в буркани и сокът се разпределя по равно в бурканите. Във всеки буркан се слага отгоре по 1 аспирин. Бурканите се стерилизират 2-3мин.

* * *

Всички рецепти за туршия на едно място

Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
Tzveta ( преди 11 години )
Стана чудесна,сложих повечко копър и престоя по 4 часа,стерелизирах без аспирин,той не е полезен за малки деца и страдащи от стомашни заболявания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32 rate up comment 8 rate down comment
Димитрина ( преди 11 години )
Ако ще слагате аспирин, няма нежда да се стерелизира. По-добре не слагйате аспирин, защото някой хора имат алергия и стерилизирайте 10мин. Иначе туршията е много вкусна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар