Меню

Туршия от камби с мед

10.10.2007г. / 22 15ч.
Аз жената
Туршия от камби с мед

Продукти:
6 кг червени и бели камби
2 л оцет
2 л вода
1 ч. чаша олио
1 ч. чаша мед
1 к. чаша сол
3 дафинови листа
25-30 зърна чер пипер.

Приготвяне:
Камбите се измиват и им се режат дръжките на около 1 см от основата. Дупчат се с игла в семенната част и се пускат по няколко наведнъж във вряща саламура, приготвена от:2 л оцет, 2 л вода, 1 ч. чаша олио, 1 ч. чаша мед, 1 к. чаша сол, 3 дафинови листа, 25-30 зърна чер пипер. Изваждат се, когато саламурата заври отново силно, и се оставят да изстинат напълно. Нареждат се в буркан и се заливат с вече изстиналата саламура. Отгоре се притискат с венче от лозови или вишневи клончета.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай