Меню
Готварство

Бобена салатка

11.10.2007г. / 09 37ч.
Аз жената
Бобена салатка

Продукти:
0,5 кг зрял боб
0,5 кг корнишони
0,3-0,4 кг моркови
0,5-0,7 кг камби, може и чушки – зелени и червени
Количествата зеленчук могат да се комбинират по желание на всяка домакиня – от едно в повече, от едно в по-малко. Това е за половин доза, която се събира в една голяма тенджера при объркването с маринатата.

За марината:
3-4 с. л. захар
1/2 чаена чаша олио
3-4 с. л. оцет
1-2 с. л. сол

Приготвяне:
Бобът се сварява само във вода почти до готовност и се изцежда от водата. В голяма дълбока тенджера или тава се сипват всички продукти за маринатата и се слага на огъня да заврат и да започне да се стопява захарта и солта.
Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват на колелца и парченца. В кипналата марината се слагат първо морковите за няколко минутки като постоянно се бърка, добавят се краставичките, пак за няколко минутки докато си променят малко цвета, после чушките. Накрая се изсипва свареният боб и се обърква добре да се смесят всички зеленчуци и марината, внимава се да не загори. Опитва се на вкус – добавя се някой от продуктите от маринатата докато се получи по ваш вкус.
Насипва се в сухи бурканчета, запечатва се.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
14 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )