Меню

Царска туршия с морска сол

11 октомври 2008 | 10:15 | Аз жената
2 от 9 гласа
Добави в любими
4 кг цветно зеле
3 кг камби
1 кг моркови
керевиз

Марината:
18 ч. ч. вода
8 ч. ч. оцет
6 ч. ч. захар
2 ч. ч. морска сол

Продукти
Приготвяне

Маринатата се бърка до пълното разтваряне на солта и захарта. Продуктите се нарязват в голям съд и се заливат с марината. Оставят се да престоят 12 часа, като се разбъркват няколко пъти. След това се пълнят трилитрови буркани, като на всеки се слагат по 4 аспирина. Не се вакумират.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
boika ( преди 12 години )
iskam da popitam tazi marina za kolko burkana e........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар