Меню

Туршия от патладжани

11.10.2007г. / 10 39ч.
Аз жената
Туршия от патладжани

Продукти:
6 кг патладжани
2 л оцет
1 л олио
500 г чесън
магданоз

Приготвяне:
Патладжаните се белят и се режат по дължина. Посоляват се и се оставят за 1 час, за да се отдели горчивият сок. В тенджера загряваме олиото, оцета и солта. В нея поставяме и отцедените вече патладжани за около 30 мин. Изваждаме ги и ги оставяме да се охладят. Подреждаме ги в буркани. Слагаме няколко цели скилидки чесън и малко накълцан магданоз. Оставяме на сухо място поне за десетина дни.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
МАРИЯ ( преди 9 години )
1 rate up comment 2 rate down comment
Йорданка ( преди 12 години )
Искам да попитам туршия от *** стерилизира ли се или не?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар