Меню
Готварство

Многоцветна туршия

12.10.2007г. / 09 39ч.
Аз жената
Многоцветна туршия

Продукти:
4 широки пиперки (цветни – жълта, червена, зелена, оранжева)
200 г зеле – нарязано на ситно
1 червена и две зелени пиперки – нарязани на дребно
5-6 стръка целина – нарязани на дребно
1 пикантен fix (сладко-кисел)

Приготвяне:
Изрязва се горната част на четирите пиперки откъм дръжките и се запазват за похлупачета. Изчистват се от семето. Нарязаните на дребно зеленчуци се разбъркват добре и с тях се пълнят пиперките. Поставят се похлупачетата и чушките се нареждат в голям буркан.
От сладко-киселия fix се приготвя марината по рецепта от опаковката. С тази марината се заливат пиперките и се затваря бурканът. Съхранява се на тъмно и хладно място, готово е за консумация след 10-20 дни. По желание в сместа за пълнене може да се добавят 20 бр. маслини и 2-3 моркова, нарязани на дребно.
Вкусът е божествен.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай