Меню

Риба с доматен сос

8 август 2003 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
1 кг риба скумрия, половин чаена чаша олио,
1 чаена чаша разреден с вода 1 към 1 ябълков оцет,
300 гр или около 2чаени чаши доматен сос,
2 дафинови листа,
дузина зърна черен пипер,
9 зърна бахар.

Продукти
Приготвяне

Рибата се разрязва надлъжно, но така , че двете половини да останат свързани, почиства се, отделя се гръбначната кост и се посолява.

Двете половини се затварят и рибата се нарязва напречно на парчета с дебелина около 2 см. парчетата се подреждат на дъното на тенджера и между тях се поставят дафиновият лист, черният пипер и бахарът.

Полива се с олиото и оцета и се вари много бавно 40 мин. на слаб огън. След това се налива доматения сок и се вари още 20 мин. при същите температурни условия. Поднася се студена и може да се консумира за закуска, като ордьовър и като основно ястие.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай