Меню

Ичени камбички

17.10.2007г. / 12 22ч.
Аз жената
Ичени камбички

Здравейте. Живея в малък град с незавидна икономика. Ето защо на повечето домакини като мен ни се налага да приготвяме сами зимнината си, а не да разчитаме на услугите на големите хипермаркети. Пък и така е по-вкусно, нали в приготовлението се включва цялото семейство!
(ичен е диалектна дума със значение – пълнен)

Продукти:
5 кг червени камби
2 бр. бели зелки
настъргани моркови
250 г сол
300 г захар
1 ч. ч. оцет
1/2 ч. ч. олио
целина

Приготвяне:
Камбичките се почистват от семената и дръжките. Нарязва се зелето, целината, добавят се морковите. Продуктите се изсипват в подходящ съд, добавят се подправките и всичко се обърква. Така престоява 24 часа. Пълни се в буркани като се внимава всяка камбичка да е напълнена с достатъчно количество от плънката. Запечатва се и се стерилизира 5 мин (само за капачката)

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай