Лютивка от патладжан и пипер
17.10.2007г. / 12 30ч.
Аз жената
Продукти:
3 кг патладжан
1 кг печен пипер – обелен
Марината:
2 ч. ч. олио
1 ч. ч. захар
4 суп. лъж. сол
2 ч. ч. оцет
Приготвяне:
Приготвям маринатата и я слагам да заври. Патладжаните обелвам и нарязвам на малки кубчета, изсипвам ги във врящата марината. Когато са готови, добиват прозрачен цвят и омекват. Тогава добавям нарязания на ивички пипер. Така лютивката ври още 10-тина минути. Запечатвам в бурканчета и стерилизирам за капачката.
Подходяща е като гарнитура към повечето видове месо, може да се предложи и като салата в зимните месеци. Лично аз я смесвам с малко майонеза.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”