Цветя

Букети за специални случаи

19.08.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Букети за специални случаи

Какъв трябва да бъде булчинският букет?

Булчинските букети се правят от карамфили, рози, кали, гербери, момина сълза, антуриум, нефролепис и др. Като украшения към тях се прибавят тюл и панделка. Изборът на букет разбира се трябва да съобразим с цвета на роклята (облеклото) и обстановката. За този случай твърде големите букети са неподходящи – предпочитани са малките, свободно падащи и интересно оформените букети. Подходящи са също кошнички с цветя. Не винаги бялото е задължителният цвят за букета – цветята трябва да внесат свежест и да допълнят вашата красота.

Какъв трябва да бъде букетът за рожден ден?

За рожден ден на дете почти задължително е букетът да е в ярки жизнени и радостни тонове – твърде много панделки не са необходими, по- скоро ефектна хартия, целофан. Придружен с подарък букетът за рожден ден на възрастен човек не трябва да бъде голям. Подходящо е цветята да са разцъфнали и кичести, разбира се любимите такива на рожденикът. Цветята да са с дълги дръжки и в меки не твърде ярки цветове.

Какви трябва да бъдат букетите за други специални случаи?

Букетите, поднесени за юбилей, трябва да бъдат по- големи и по- тържествени. Подходящи видове за тях са розите, хризантемите, карамфилите, антуриумът, гладиолите и др. Букетите за влизане в нов дом, за завършване на учение, за деня на жената, за новородено и за други радостни събития трябва да са колоритни, от цветя с хармониращи багри. При посещение на болен букетът не трябва да е голям и с твърде силен аромат, но в живи багри.

Коментирай