Пукани лютиви чушлета
19.10.2007г. / 12 29ч.
Аз жената
Продукти:
4 кг чушки
500 г моркови
3 ч. ч. олио
1 л оцет
4 ч. ч. захар
1 ч. ч. сол
4 глави чесън
1 връзка магданоз
1 връзка копър
Приготвяне:
Чушките се опукват и се слагат в дълбока тенджера. Прибавят се морковите нарязани на кубчета, Към тях се прибавя нарязания магданоз и копър. Чесънът се нарязва и се прибавя. Слагат се и другите продукти: олиото, оцетът, захарта, солта. Разбърква се добре всичко. И 3 дни продължава да се бърка по 2 пъти на ден. След третия ден се слагат в бурканчета и се запечатват. Оставят се на хладно място.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”