Меню

Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки

19 октомври 2007 | 20:33 | Аз жената
Добави в любими
3 кг патладжан
1 кг чорбаджийски чушки
чесън на вкус
магданоз – 1-2 връзки.

Марината:
0,5 л олио
0,5 л оцет
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
3-4 с. л. сол
1 пакетче черен пипер

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Чушките се измиват и се нарязват на кръгчета. Маринатата се кипва и продуктите се пускат за по 2-3 минути в нея. След като се извадят се добавят нарязаните чесън и магданоз. Всичко се разбърква и се реди в конфитюрени бурканчета. Вари се 5-10 минути за капачката.
Да ви е сладко!!!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай