Меню

Ловджийска салата

21 октомври 2007 | 12:49 | Аз жената
Добави в любими
2 кг зеле
по 1 кг:
зелени домати
червени чушки (може и зелени)
краставички
моркови
целина
копър
магданоз
оцет
сол
черен пипер
дафинов лист

Продукти
Приготвяне

Зелето се нарязва на ивици, а доматите – на кръгчета. Измитите чушки се почистват от семките и също ги нарязваме на ивици. Морковите е хубаво да се настържат, краставичките – нарязани на кубчета. След като нарежем целината и магданоза, всичко се разбърква в по-голям съд, осоляваме го (на вкус) и е хубаво да престои 2-3 часа. Оцетът (20 мл) се слага предварително в буркана, заедно с 4-5 зърна черен пипер, парченце дафинов лист и копъра.
Бурканите се натъпкват плътно със зеленчуковата смес, докато отгоре се появи сок. Времето за стерилизация е не повече от 15-20 мин.
Приятен апетит!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай