Лютите чушлета се пукат на огън. Слагат се в компотен буркан, в който има 2 супени лъжици ситна сол и 1 супена лъжица захар. Нареждат се ред чушлета, ред магданоз, скилидки изчистен чесън, пак чушлета и т. н. Най-отгоре се слага отново магданоз. Заливат се само с оцет (без да се слага вода). Запечатват се бурканите и не се варят. От време на време се разклащат. За около 10 дни ферментацията прекратява и капачката на буркана хлътва, т. е., чушлетата са готови за консумация.
След като се сервират в чинийка, се поливат с малко олио, за да се овкусят, а скилидките чесън са хрупкави и вкусни . Да ви е лютичко, но вкусничко!
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”