Меню

Пукани люти чушлета

21 октомври 2007 | 14:24 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
люти чушлета
захар
сол
чесън

Продукти
Приготвяне

Лютите чушлета се пукат на огън. Слагат се в компотен буркан, в който има 2 супени лъжици ситна сол и 1 супена лъжица захар. Нареждат се ред чушлета, ред магданоз, скилидки изчистен чесън, пак чушлета и т. н. Най-отгоре се слага отново магданоз. Заливат се само с оцет (без да се слага вода). Запечатват се бурканите и не се варят. От време на време се разклащат. За около 10 дни ферментацията прекратява и капачката на буркана хлътва, т. е., чушлетата са готови за консумация.
След като се сервират в чинийка, се поливат с малко олио, за да се овкусят, а скилидките чесън са хрупкави и вкусни . Да ви е лютичко, но вкусничко!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Иван ( преди 12 години )
набързо напълних 11 бурканчета от 400мл. след 10-тина дни ще видим какво съм направил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
violeta ( преди 12 години )
Oh,suprski sa,moiata baba gi prigotvia6e po shtia na4in i si oblizvahme prastite,da vi e sladko.Bladodaria na gospoja Panaiotova,4e e poblikuvala tazi 4udesna rezepta.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар