Меню

Пастет от патладжани

21 октомври 2007 | 14:55 | Аз жената
Добави в любими
3 кг патладжан
1 1/2 кг червен пипер
1 купичка целина – нарязана
2 гл. чесън – нарязан
чер пипер

Продукти
Приготвяне

Патладжанът се обелва и нарязва на кубчета. Пиперът се пече и нарязва и той. Патладжанът не престоява осолен.

Приготвя се следната марината:
300 мл оцет
2 ч. ч олио
1 ч. ч захар
4 с. л. сол
Тази смес завира и се прибавя в тенджерата с патладжана и пипера. Вари се на бавен огън до изпаряване на сока. Прибавят се целината, чесънът и чер пипер (няколко зрънца за вкус). Пълни се в буркани и се вари 5 минути.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай