Меню

Агнеса

22 октомври 2007 | 15:50 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Агнеса

Приготвяне
Продукти:
За блата:
3 жълтъка
5 белтъка
1 пакетче /125 г/ краве масло
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. нарязани орехи
3 с. л. какао

\n

За крема:
2 жълтъка
1 пакетче /125 г/ краве масло
3 с. л. пудра захар
1 ванилия

\n


Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме 2 жълтъка за крема. Към тях се прибавя размекнатото краве масло, какаото, нарязаните орехи и брашното. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и се пече. След като изстине блатът се маже с крема, приготвен от разбитото с пудрата захар краве масло, два жълтъка и 1 ванилия. Готовият сладкиш се реже на малки ромбоидни парчета и пожелание се поръсва със шоколадови пръчици.
(P.S. 2-те пакетчета краве масло могат да се заменят с 1 маргарин “Калиакра”)
Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
14 rate up comment 0 rate down comment
миглена ( преди 11 години )
колко време се пече сладкиша!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 0 rate down comment
Милена ( преди 11 години )
Аз го пробвах и много ни хареса.Не изисква много време за приготвяне, което за мен лично е важно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар