Меню

Руло “Стефани”

31 октомври 2007 | 15:56 | Аз жената
3 от 3 гласа
Добави в любими
Руло “Стефани”

Приготвяне

Продукти:
600-700 г кайма
150 г сух салам (пушена шунка)
5 яйца
2 филии сух хляб
1 чаена чаша прясно мляко
2-3 сварени моркова (може и кисели от туршия)
4 супени лъжици нарязани консервирани гъби
4 кисели краставички
4 супени лъжици мазнина
галета
черен пипер
сол
магданоз
100-150 г настърган кашкавал

Приготвяне:
Каймата се омесва като за кюфтета, с накиснатия в млякото хляб, едно цяло яйце и един жълтък, черен пипер, сол и ситно нарязания магданоз. Сместа се оставя да отлежи половин час на хладно, след което се разстила върху намокрена кърпа или домакинско фолио. На два пръста от края на сместа се слагат ивици от гъбите, нарязаните парчета салам или шунка, нарязаните по дължина кисели краставички и моркови. Върху тази смес се слагат едно до друго по дължина три-четири сварени яйца. С помощта на фолиото или кърпата от каймата и плънката се оформя руло, което се слага в намазана с мазнина продълговата форма, намазва се отгоре с разбития белтък на едното сурово яйце, поръсва се леко с галета, полива се с две супени лъжици мазнина и се пече в умерена фурна около 15 минути. Набожда се на няколко места с вилица и се допича.
Докато е още топло, рулото се наръсва с настъргания кашкавал. Оставя се да изстине и се нарязва на филии, които се сервират с подходяща гарнитура и сос по избор.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Пламена ( преди 12 години )
ще го изпробвам ама се чудя не са ли много яйцата за това количество кайма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар