Меню
Готварство

Предястие "Гъбки"

17.09.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Предястие "Гъбки"

Продукти (за 4 човека):
8 яйца
4 еднакви по големина домата
1 кут. майонеза
1 к. кисело мляко
пресен магданоз
чесън
листа от зеле или маруля

Приготовление:
Яйцата се сваряват и след като се обелят се отрязват капачетата отдолу и отгоре. Доматите се разрязват на две половини напречно.
Приготвя се сос от киселото мляко, майонезата, пресована скилидка чесън, сол и сокът от магданоза (бърка се много внимателно, за да не стане прекалено течен). В чинии се постила листо от маруля или зеле, отгоре се сипва от соса и се поставят по две яйца на около 5-7 см едно от друго.
Отгоре се захлупват с половинка домат. Бели точки като на гъбка може да направите с майонеза с върха на малка лъжичка или като ги изрежете от капачетата на яйцата с малка замбичка и ги залепите върху доматите с майонеза.
Може да украсите със стръкчета магданоз, "забити" като тревички около гъбките.

Коментирай