Той

Вашият принц

08.11.2007г. / 09 19ч.
Аз жената
Вашият принц

В студената, есенна вечер душата ти я топли легендата за двете половинки на едно цяло – едната от които, в случая, ти – лежаща в този момент на уютното диванче под топла завивка, а другата... Другата в този момент, броди по света, търсейки теб...
Независимо от студения дъжд, от разкопаните и разкаляни улици и нередовните автобуси. Защото неговият бял кон е отказал да участва в това безумно начинание. Нищо, ще намери друг, утешаваш се ти, в края на краищата затова е принц, но и без кон може – само дано да намери пътя и да звънне на твоята врата. Но тези, които звънят на вратата ти, за съжаление, съвсем не са принцове. Водопроводчици, амбулантни търговци, електротехници или злата съседка отдолу, която пак май си наводнила.

И така – пак уютното диванче, пак скука, пак самотни вечери. През деня успяваш да забравиш за своите мечти, мислиш за текущите задачи в работата. Но вечерта идват тъгата и самотата. Може колкото искаш да си мечтаеш под одеялото, но перспективата да срещнеш своята половинка си остава все така мъглява и далечна, както и преди.

Изведнъж те осенява идея. Ами ако тръгнеш насреща на своя принц, пътят му ще се съкрати наполовина. Да, но накъде да тръгнеш?
Има места, неподходящи за среща с мъже. В един сайт са определили най-вероятните места за нови запознанства – улицата, нощният клуб, интернет, университетите, кафенетата, градския транспорт.
Затова не се плаши от симпатичния млад мъж, който те заговаря на улицата. Той може да се окаже и маниак, но може и да е твоят принц! А ти не си го познала...

Нощният клуб. Едно от добрите места за запознанства. Опитай се да запомниш името му, за да го разгледаш... А на сутринта да си го спомниш в положителна светлина.
Университетът. Много студенти – добри и лоши. Може именно там да го срещнеш. Единственият проблем възниква, ако той е студент, а ти – негов преподавател. Но след няколко години този факт ще ви умилява и двамата.
Интернет. Ще бъдеш удивена – колко много твои вероятни половинки можеш да срещнеш там. Наистина, много от тях живеят в различни краища на света и за да се видиш с всички ще ти трябва много време. Направи тест – изпрати снимки на твоята баба, ще отсееш истинските от лъжливите. Истинският принц няма да го изплаши нищо – вие се усещате един друг дори от разстояние. Най-важното – навреме да почувстваш, че той вече не е на 20, а някъде към 50.
Кафенето. Ако си успяла да хапнеш, много подходящо място. Ако си в Макдоналдс, дъвчейки сандвича си, може и да не го видиш. Пък и сандвичите са вредни. Ако принцът те е забелязал, той ще те покани на среща с думите – “Свободна каса”.
Транспортът. Може да е в BMW, или маршрутка, трамвай, автобус, метрото или на прословутия си бял кон.
На тийм билдинг. Оглеждай се за мъж, който не е безупречно облечен, но не се нахвърля на абордаж върху специалитетите и консумира умерено напитки. Ще го познаеш и по това, че предлага последната вкусна хапка или чаша вино на дамите.
Благотворителност. Не само на Коледа дава от своите средства и време за децата от домовете, но и в останалото време от годината. Ако така се грижи за чуждите деца, задължително ще се грижи и обича и своите собствени, бъдещите...
Във форума. Интересува се от мнението на жените, уважава ги и дава безценни съвети от мъжка гледна точка...

Принцовете са такива. Днес е тук, а утре – там.
Ако в киното, в полумрака, по погрешка е седнал на седем реда от теб и помага на друга жена да си смени мястото, не си мисли, че я е объркал с теб – просто си е такъв – рицар и джентълмен.

Вие задължително ще се срещнете. Рано или късно. Затова трябва по-често да излизаш от къщи. Защото на изгубените ни половинки не дават нашите адреси, а на нас – готови рецепти за щастие.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Galia ( преди 11 години )
Да, годините са минали! Но Казанова е казал:...На тъмно, всички котки изглеждат сиви! Така, че горе главата!Никога не е късно, щом сърцето е младо, щом има чувства, щом търсим любовта, щом търсим...ще намерим, нали? Никога не трябва да се отпускаме, какво е това "попарила сланата". Щом позволиш да те попари, защо търсиш някой да мисли за теб? Обичай себе си, за да те обичат и другите! - това е моя девиз! Горе главата, живота е необясним, може когато най-не очаквате да срещнете ЧОВЕКА !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Rossitsa6 ( преди 11 години )
Годините са минали,отдавна е прихвърлена младостта,40 год брак,40 год жадуваш да запиш на силно мъжко рамо.А чувстваш и тялото и душата си млади.Копнеещи за ласка,а защо не и за по силна тръпка.Знаеш ,че не си принцеса,за това неочакваш принц.Търсиш този,който може да ти даде топлината,която не си получила,мислейки през годините за децата,които вече отдавна са отлетяли от родната стряха.И ти - жената,защото до края си оставаш жена,по кой път да тръгнеш сега?!Къде да срещнеш топлата ръка. Да, срещаш равнодушното,защо си бездействала до сега или насмешката за възрастта. Есента е само сезон за младостта,но когато тя стане съдба,знаеш,е неможеш да дочакаш топлото слънце на пролетта. Помислете и за нас,които вече ни е попарила слана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар