Вземат една ока леврек или кефал, която като смият, насоляват и я турят в една тава. Подире нарязват на ситно половин ока червен лук и го кавардисват (опържват) с 40-50 г дървено масло и малко сол, слагат му с една шепа майданоз и една шепа гюзум (джоджен) и като му турят половин ока лют оцет, варят го добре. Тогаз, като го прецедят чистичко през едно редко платно, турят го в по-голям съд и го варят заедно с рибата, която като сварят умерено, изваждат я и прецеждат водата й. Сетне отделят костите и я нареждат в съдове. Сетне вземат само жълтъка на 5 яйца, чалкадисват ги (разбиват ги) в един съд и ги възваряват твърде малко с прецедената вода, колкото да излезе миризмата на яйцата, и изцеждат вътре един лимон, снемат го от огъня и го изливат върху рибата в съдовете, която посипват с малко дарчин (канела) и я оставят да изстине 5 часа.