Четири български книги за родители отново на пазара

30.11.2007г. / 12 08ч.
Аз жената
Четири български книги за родители отново на пазара

От 20 ноември 2007 на книжния пазар отново са четири познати на родителите заглавия – “Моето дете отива на детска градина”, “Детето и парите”, “101 въпроса за детския говор” и “Тайната на щастливото детство”.

Те са част от поредицата “Наръчник за родители”, писани са от български автори, детски учител, логопед и социален психолог, и са посветени на четири важни теми за отглеждането и възпитанието на децата от три до седемгодишна възраст – тръгването на детска градина, финансовото възпитание, развитието на детския говор и социално-емоционалното развитие.

Третото издание на “Моето дете отива на детска градина” съдържа безценни съвети за трудните моменти на адаптиране в детската градина, на приемането на детето в детското общество. Книгата е полезна и за родителите, които записват децата си на ясла. В нея те ще научат и много “тайни от кухнята” на детската градина, ще открият идеи за преодоляване на трудностите в “детскоградинарското” ежедневие. Книгата е първата и единствена по рода си у нас. Авторката й, Олга Георгиева, е детски учител.

Нейно дело е и книгата “Детето и парите”. Посветена е на първите финансови уроци, които детето получава от тригодишна възраст до първи клас – за първите впечатления на детето за парите, за първите джобни пари, първите спестявания, първите самостоятелни покупки и първите подаръци. Книгата излиза за първи път през 2003 г.

101 въпроса за детския говор” е единственото българско помагало за родители по въпросите на развитието на детския език и говор. Книгата не е научен труд, нито учебник по логопедия – тя е синтезирано познание за правилното развитие и възможните проблеми на детския говор. В нея авторката, Диана Радева, логопед с дългогодишен опит, отговаря на 100-те най-често задавани от родителите въпроси, а 101-вият е отворен – всеки читател може да й зададе своя личен въпрос.

Тайната на щастливото детство” е невероятно забавно четиво, което в същото време навлиза в тайните дълбини на детската душа, представяйки пред родителите интересен микс от весели примери, идеи и компетентни съвети. Авторката, Весна Ризова, социален психолог, предлага един по-нестандартен поглед към общуването на родители и деца. И посвещава една специална глава на бабите и дядовците. Книгата излиза за първи път през 2004 г. и е първата книга у нас със собствен интерактивен уебсайт: www.tara-publishing.com/book.

ИК “Тара” е създадена през 2002 г., за да отговори на необходимостта на младите семейства с деца в България от съвременна научно-популярна литература на актуални теми.
През 2003 г. издателската къща създаде портала за родители MARTI ONLINE /www.marti-online.com. В него е събрана богата база данни от полезни адреси на фирми и организации, предлагащи продукти и услуги за родители и деца; новини от България и света, касаещи семействата и децата; статии и полезна информация за родители и възпитатели, тематични конкурси, анкети и т. н.

Коментирай