За дома

Блестящи лули – елхови красоти

18.12.2007г. / 17 32ч.
Вергиния Генова
Блестящи лули – елхови красоти

Блестящите лули представляват тънки меки телчета, обвити в блестящ станиол в различни цветове. Името идва от приликата с четките за чистене на лули. Но за разлика от тях те са чисти, лесно огъващи се и много празнични. Може да ги откриете в различни цветове и с различна дължина.

Блестящите лулички са идеален материал, от който сами да направите елхови играчки, да опаковате подаръци или да аранжирате празничната маса. Единственото, което трябва да направите е да се снабдите с един блестящ букет от тези лулички. Дори само ако ги поставите в прозрачна ваза вече ще създадат празнично настроение и ще са интересен елемент в украсата ви. Подходящи са дори за по стилни украси за офиси или витрина на магазини.

А ако ги оставите в ръцете на малчуганите ще получите най-разнообразни и интересни човечета, животинчета, звездички и елхички. Ако са по-малки все пак е добре да им помогнете. Единственото, което трябва е да ги огъвате в желаните форми. Ако желаете да ги огънете на спирала например можете да използвате най-обикновен молив. Можете да добавите към тях разноцветни звънчета, панделки, цветни шнурчета, блестящи топчета и всичко, каквото ви се струва подходящо.

Подходящи са да бъдат пришивани към карнавалния костюм, особено, ако вкъщи имате няколко принцеси, които искат да бъдат Снежанки или снежинки. Лесно могат да се превърнат в коронка или ореол на ангелче.

Могат да бъдат идеална добавка при опаковането на какъвто и да е подарък, като да придадат още по-блестящ облик на празничното шампанско.

Ето няколко предложения за елхови играчки и празнични салфетки.

Коментирай