Меню

Баница с праз лук

21 декември 2007 | 14:44 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
3/4 кг брашно 
1 лъж. сол 
1 лъж. олио 
мас 
мая за хляб

за плънката: 
2 стръка праз 
200 г сирене

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Брашното се изсипва в дълбок съд, прави се кладенче и в него се слагат солта, олиото и маята (маята предварително се разтваря в 2 ч. ч. топла вода). Омесва се меко тесто и се разделя на две части. По-голямата част се разточва и се разстила в намазнена тавичка, така че краищата й да стърчат от нея. Слага се плънка от изпържения преди това праз. Отгоре се слага разточена по-малката част от тестото. По края се слага плънка от сирене и се загъва. След 15 мин. се пече в предварително загрята фурна.

Снимка:thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
silviq ( преди 11 години )