Меню

Чорба от свинско месо със зелев сок

3 януари 2019 | 07:23 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г свинско месо
2 суп. лъж. свинска мас
1 глава кромид лук
2 суп. лъж. брашно
1 суп. лъж. червен пипер
зелев сок
3-4 картофа
сух джоджен

Продукти
Приготвяне

В маста запържете свинското месо, нарязано на хапки, добавете и нарязана 1 глава кромид лук. Прибавете брашното и го запържете. Поръсете с червения пипер и налейте равни части вода и зелев сок. Посолете на вкус.
След като месото поври около половин час, прибавете картофите нарязани на кубчета.
Преди да свалите чорбата от огъня подправете я със стрит сушен джоджен.

Коментар: Чорбата е фантастична ... И аз си я правя от дълго време,, само че не запържвам месото, а всичко варя . Режа на ситно и кисело зеленце ...:) Опитайте, няма да сгрешите.
Елица Караиванова, 25 г.

Коментар: Това се казва куркудена чорба и е традиционна за Севлиевски район. И както Елица казва, в нея се слага и кисело зеленце нарязано на ситно. Без картофи и без джоджен, а с чубрица и черен пипер. И ако има греяна ракийка елате да видите.
Румяна Събчева, 33 г.

Коментар: И с нарязан на ситно праз става още по вкусно.
Ивелина Станчева, 40 г.

Снимка:

shc.hu

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Джулия ( преди 12 години )
Искам и аз да споделя как я готвим тая супа в нашия край- месото се задушава първо самостоятелно, после се добавя мазнината и лука. Запържва се добре. През това време се сгорещява зелевия сок с вода и се изсипва месото с лука в загрятия сок. Тая супа се прави с ориз, застройва се с яйце и подправките са черен пипер и чубрица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
violeta ( преди 12 години )
Tazi chorba se podpravy samo s TAROS,probvaite i ste vidite!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Галина ( преди 12 години )
Аз съм от Разград и там катд дете тази супа се правеше с луканка,зелев сок,зеле праз,червен пипер и сол.Правила съм си я и като голяма,разкошна е.Опитайте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Елка ( преди 12 години )
Моята баба прави тази супа като първо сварява продуктите в чиста вода а зелевия сок добавя към края на варенето,преди фидето.От нея знам ,че копърът подхожда най-много на ястия от зеле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Радка ( преди 12 години )
Наистина е фантастична. В нашето семейство задължително я правехме на Първи януари с кокалчетата останали от месото за сарми - с нарязано зелце, праз и черен пипер. Чудесна чорбичка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар