В маста запържете свинското месо, нарязано на хапки, добавете и нарязана 1 глава кромид лук. Прибавете брашното и го запържете. Поръсете с червения пипер и налейте равни части вода и зелев сок. Посолете на вкус.
След като месото поври около половин час, прибавете картофите нарязани на кубчета.
Преди да свалите чорбата от огъня подправете я със стрит сушен джоджен.
Коментар: Чорбата е фантастична ... И аз си я правя от дълго време,, само че не запържвам месото, а всичко варя . Режа на ситно и кисело зеленце ...:) Опитайте, няма да сгрешите.
Елица Караиванова, 25 г.
Коментар: Това се казва куркудена чорба и е традиционна за Севлиевски район. И както Елица казва, в нея се слага и кисело зеленце нарязано на ситно. Без картофи и без джоджен, а с чубрица и черен пипер. И ако има греяна ракийка елате да видите.
Румяна Събчева, 33 г.
Коментар: И с нарязан на ситно праз става още по вкусно.
Ивелина Станчева, 40 г.
Снимка:
shc.hu