Козметика и грим

Снежни топки за гладка кожа

15.01.2008г. / 10 39ч.
Аз жената
Снежни топки за гладка кожа

Всяка от нас тайно си мечтае да е на мястото на Снежанка и когато завистливите погледи търсят прилики и разлики в огледалото, то да им нашепва Тя, тя е по-красива... и да се тръшкат и да се питат – защо, защо... като ползвам толкова скъпа козметика. Ползват, но може би неправилно. И малката Снежанка с бадемовите очи и бяла кожа изглежда по-красива.

Как да надникнем в тайната на снежната Снежанка?
Снегът е наистина запазена марка за красота. Ниските температури не само запазват за по-дълго хранителните продукти, но и хубостта на женската кожа. Дори както знаем, продължителността на живота е по-голяма сред хората от северните страни в сравнение с онези, които живеят около екватора.

Като заговорихме, че скъпата козметика е предимство на богатите, ледът също. Из коридорите на двореца на Людовик IV, се шушукало, че тайната на една от придворните дами, която била в по-напреднала възраст, но изглеждала изключително красива и запазена е именно леда, защото тя изисквала всяка вечер да й носят в спалнята по два легена лед.

Ние тази зима имаме привилегията да имаме много повече сняг от два легена. Проблемът при нас е да си намерим една топка чист сняг. Да го увием в марля или кърпа и да разтриваме лицето, особено внимателно клепачите, и доста по продължително шията, докато снегът не започне да се разтича.

Добре е да правим тези манипулации сутрин, веднага след ставане, преди да сме измили нощния крем. Действа събуждащо и освежаващо.

Или вечер след като се приберем, носейки в ръка вместо цъфнало клонче, една топка пухкав сняг.

Цялата процедура отнема около десет минути, а кожата се чувства видимо освежена, а бръчките изчезват.

Опитайте след една такава масажираща маска да се погледнете в огледалото, със сигурност ще видите едно усмихнато момиче със светнали очи и румени бузи, което не се страхува от живота и е на светлинни години далеч от старостта.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати