Козметика и грим

Увреждането на косата през студените сезони

30.10.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Увреждането на косата през студените сезони

Увреждането на косата през студените сезони

Новата зимна колекция Pantene Winter Protection – серия продукти, създадени специално за поддържане на косата през студените сезони

През студените сезони косата ни е изложена на влиянието на много фактори, които причиняват увреждане в различна степен. Специалистите на Проктър и Гембъл откриха, че три са основните причини, поради които косата ни се уврежда през зимата. Това доказа нуждата от създаване на специалните продукти PANTENE WINTER PROTECTION, които възстановяват блясъка, жизнеността и силата на косата.

Трите основни причини са следните:

1. Студеното време и резките температурни промени
През зимата нашата коса постоянно е изложена на крайни условия, които често се променят. Типичен пример е излизането от топла стая със сух въздух на студеното или снежно време вън. Тези чести температурни промени влошават състоянието на косата като я правят суха и безформена. Освен това отоплението през зимата, особено от климатик, също е фактор, който влияе зле на косата. Той предизвиква симптом на термично увреждане, който се равнява на увреждането на косата, което би било предизвикано от горещините в пустинята Сахара.
Проблеми: суха, чуплива и безчувствена коса, която често се наелектризира
Употреба на продуктите от серията Pantene Winter Protection помага на косата да възстанови жизнената си сила посредством активните съставки в балсама и шампоана, които влияят директно на косъма. Те го правят по издръжлив и намаляват статичното електричество, което се натрупва в него.

2. Ежедневно носене на шапка
Шапките ни помагат да предпазим главата си от студения въздух и вятър, но в същото време стимулират потенето и съответно бързото омазняване на косата.
Проблеми: косата е омазнена и "сплескана" в корените, а суха и груба в краищата
Честата употреба на шампоана Pantene Winter Protection, който е с деликатна формула, помага за заздравяването на косата и може да бъде използван ежедневно. Ако успоредно се ползва и балсамът, косъма възвръща естественото си ниво на влажност и следователно косата става жизнена и здрава.

3. Липсата на слънчева светлина и честата употреба на сешоар
Липсата на слънчева светлина, ниските температури, високата влажност на въздуха в комбинация с честата употреба на сешоар и стилизиращи продукти правят косата слаба, безчувствена и безжизнена. Скорошно проучване, проведено от Pantene Pro-V, доказва че реално 86% от жените в Европа сушат косата си със сешоар през студените сезони, докато едва 46% от тях ползват сешоара през лятото.
Проблеми: суха, "безцветна" и безжизнена коса
Активните съставки на продуктите Pantene Winter Protection възстановяват силата, блясъка и жизнеността на косата. Резултатът е налице незабавно – копринена и жизнена коса, лесна за оформяне.

Коментирай