За дома

Леглото – светая светих в дома

21.01.2008г. / 08 16ч.
Аз жената
Леглото – светая светих в дома

Леглото е най-интимното, най-нашето си място. Хората казват, че домът е нашата крепост, но спокойно можем да перифразираме, че именно леглото е нашата крепост. Особено ние жените не допускаме кого да е в собствената си спалня. Може да посещаваме чужди, но нашата си е само наша.

И сме си напълно прави – почти една трета от живота, дори на най-запалените купонджии преминава в леглото.

Леглото е мултифункционално място – то ни служи за какво ли не – като започнем от тривиалните – сън, секс, минем през гледане на телевизия, четене, писане, хранене, та стигнем и до всякакви нетрадиционни занимания. Някой хора, когато са у дома прекарват почти цялото си време в леглото и около него.

Затова когато обзавеждаме спалнята си трябва да я направим максимално удобна и практична. Това е нашето си място. В краен случай можем да допуснем само още един човек в него – любимия.

Хубаво е леглото да е максимално голямо. Сега на мода са съвсем ниските и широки легла.

Хит са екологичните легла, произведени от еко-продукти. Те не задържат прах и не позволяват появата на акари. Силно препоръчителни са за хора с алергии, особено към домашен прах. Освен това еко леглата се моделират според извивките на тялото ни и вследствие на всички тези предимства подобряват съня, чувстваме се истински отпочинали, свежи и много по-щастливи.

Разбира се ограниченията са си ограничения, трябва да се съобразим с размера на помещението.

Да преценим желаем ли наред с голямото легло и голям гардероб. Още от пещерно време инстинктът за самосъхранение повелява да поставим леглото в най-отдалечената от вратата точка.

Добре е да използваме лампи с регулатор на светлина, така че да можем ту да се радваме на ярка светлина, ту на приглушена. Нощните лампи са на особена почит в спалните. По една за всеки – така, че ако ни се наложи да светнем през нощта да не будим половинката си. Особено актуални са лампите с абажури от ръчно изработена хартия.

Ако наистина спалнята ни е на най-голяма почит у дома, то вместо да я претрупваме и между мебелите да оставим само една малка пътечка за минаване, то можем да решим проблема радикално като отделим най-просторното помещение в дома именно за спалня. Там ще можем да си позволим и широко удобно легло, и голям гардероб, и скрин, и място за семейни снимки и албуми, та дори и за душ кабина или малко джакузи.

В случай че нямаме достатъчно място можем да се спрем на спускащите се от тавана легла или на надуваемите дюшеци – тип спалня.

А ако искаме да се съобразим с древното и все по-популярно учение фън шуй, трябва да се лишим от така актуалните и толкова забавни огледала в спалнята. Любителите на еротиката, на секса на запалени свещи, на играта на отражението на телата в големите огледала трябва да знаят, че според фън шуй това е недопустимо. Огледалата попиват негативните емоции от сънищата и ги връщат обратно към нас, а това според фън шуй ще ни направи нещастни.
От друга страна пък трябва да се лишим от това да съзерцаваме тялото на любимия си и от собственото си отражение в огледалата.

Е, не можем да имаме всичко – трябва да изберем и да проверим кое би подобрило сексуалния и семейния ни живот и да заложим или на пълната липса на огледала, или да напълним спалнята с тях като монтираме огледала и на гардеробите и на леглото, а някои слагат и на тавана. Огледалата на тавана са били особено актуални в зората на сексуалната революция. Това е била дори специална екстра в хотелите и двойките са се редели на опашка да чакат с часове своя ред, за да могат да правят един час секс в такава огледална стая.

Днес няма нужда да ходим на хотел, можем да създадем еротична обстановка и у дома.

Да обзаведем спалнята така, както най-много би ни допадало, както ще се чувстваме максимално отпуснати, свободни и щастливи.

Коментирай
Свободно време