Козметика и грим

Медена грижа за напукани устни

28.01.2008г. / 09 22ч.
Аз жената
Медена грижа за напукани устни

Студеният вятър е враг номер едно на гладките, сочни и апетитни женски устни. Те стават грапави, побелели, напукани с рошави по краищата кожички.

А понякога могат да са и толкова напукани, че всеки допир да предизвиква болка.

Или е прекалено студено, или не полагаме достатъчно грижи. Обикновено колкото и да се повтаряме че не бива да излизаме без червило, гланц за устни или поне вазелин все се случва да забравим. Вследствие на което освен физическата болка ставаме раздразнителни, депресирани и нещастни, най-малкото, защото се чувстваме непривлекателни.

Но дори да нямаме устните на Анджелина Джоли, няма смисъл да изпадаме в истерия, просто трябва добре да се погрижим за онова, което имаме. А това може да стане между другото в домашна обстановка, докато приготвяме вечерята или гледаме телевизия. Ето няколко лесни и бих казала вкусни рецепти за домашно направен крем, който да облекчи напуканите устни и да възвърне щастливата ни и самоуверена усмивка.

Разбъркваме в кутийка от крем равни части меден вазелин и краве масло, тръсваме малко канела и елексирът за по-меки и ухаещи целувки е готов.

Възстановяващо и заздравяващо действа и зехтинът. Докато правим салатата и пръстите ни са омазнени със зехтин можем да намажем леко устните си. Това може да правим всяка вечер с памуче натопено в зехтин.

А докато пием следобедния си чай с лимон и мед, можем набързо да направим мехлем от няколко капки лимон и лъжичка мед.

С тези малки женски хитринки можем да запазим гладкостта и блясъка на устните, а целувките ни да са още по-медени.

Акне – бич за тийнейджъри и не само

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
dani ( преди 11 години )
ето една рецепта за напукани устнитрябват ви-кутийка или капачка от крем или шише-вазелин-пчелен мед-захар на кристалирецептасмесете малко вазелин със една ч.л. мед и една к.л.захар в капачката, нанесете на устните и размажете, изчакайте 3-5 минути и изчистете "сладкия ексфолиант" от устните си.това е много ефективно при напукани устни и прави устните гладки и меки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
iveta ( преди 11 години )
Имам проблем с напуканите устни...Венаги като се напукат и над горната ми устна почеввенява... Какво да направя? Мажа ги с крем Dove за лице, Слагам си редовно от гланца на AVON Care Sheer loss 10ml, но това само ги омекотява за няколко часа... Един ден бях у една приятелка и тя сподели, че имала съЩия проблем, и се е преборила с него със поМоща на СВИНСКА МАС...Първоначално ми се стори малко наЛудничево, но след 2 дена получих страхотен ефект - Меки,плътни и сочни устни!!! Невероятно!!! Който има този проблем-нека пробва... Нищо не губи. Поне при мен подейства!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар