Семейство

Свободното общуване е преди всичко доверие

04.02.2008г. / 10 41ч.
Аз жената
Свободното общуване е преди всичко доверие

Здравейте мила редакция ! Аз съм ваша голяма почитателка и винаги когато има конкурси много се радвам, защото аз лично така се разтоварвам...

Така и днес ще направя... ще споделя какво означава според мен мисълта “Бъди уверена, общувай свободно! ”

Да бъдеш уверена, означава да познаваш добре себе си, достатъчно добре да знаеш във всяко свое начинание докъде можеш да стигнеш и кога трябва да спреш... Да си уверена винаги в това, което можеш и в това, което не можеш... Защото ние не сме безгрешни и човек трябва винаги да не надценява възможностите си. Когато познаваш себе си, ти си уверен в това, което правиш, в това което казваш и тогава хората те приемат открито и ти просто умееш да общуваш... Според мен човек трябва да може да разговаря с всеки и на всякакви теми. На този свят няма нищо срамно, няма нищо по- важно от това да можеш да споделиш на някого всичко, което те радва, всичко, което ти тежи... Моите деца знаят, че “щъркелът не ги е донесъл”, а са плод от любовта на мама и татко. Така наречените “забранени теми” в къщи не са забранени – за тях се говори открито...

Общуването свободно, означава преди всичко доверие... което се гради трудно и дълго, а за един миг се руши .. Затова трябва да се отнасяме към близките си, така както искаме към нас да се отнасят.. Аз живея с принципа : “Не пожелавай и не прави на никого, това, което не искаш на теб да ти пожелаят или направят.”

“Увереността идва не от незнанието ни, а от знанието ни, от нашата вътрешна доброта и сила” . Тя идва и от начина по който изглеждаме, което значи, че човек трябва да изглежда добре, не заради другите, или просто от суета, а заради самия себе си – да се чувства уверен, за да вдъхва своята увереност и на другите. Увереността ни е съвкупност от много неща, намиращи се извън нас и в самите нас, но зависещи само и единствено от нас. Общуването ни също – когато човек е потиснат, той не умее да общува нито със самия себе си, нито с околния свят .. В такъв момент той не е нужен и на себе си.

А животът, който живеем днес е достатъчно труден и объркан и ние винаги трябва да очакваме неочакваното, винаги да сме готови за всичко. Аз бях готова да обясня на моето непораснало момиченце къде е било, когато мама и тате са се оженили... Бях готова да обясня на другото си пораснало вече момиче какво е любовта ... Никога за миг не съм скрила пред никого какво изпитвам и какво мисля... Струвало ми се е понякога, че обиждам или по някакъв начин наранявам човека, но предпочитам така – да общуваш свободно, означава това . И хората, които го умеят се познават . А именно нашата увереност ни кара да ги разпознаваме.. Разговори много е имало и ще има – трудни и лесни, но към всички съм подхождала с истина и човещина... Как да кажа на моята приятелка, че “този” човек не е за нея, как да кажа на човека до себе си, че е сбъркал, как да кажа на близкия си приятел, че значи много за мен, как да кажа на сестра си, че сама е объркала живота си – ето така, просто го правя... Уверена съм в това,, което казвам и го правя. И най- добре се чувствам, когато виждам, че хората ме разбират, че чувстват увереността на това, което им казвам... Понякога ме е било страх да направя нещо, просто защото не съм достатъчно уверена в себе си и в способностите си и не го правя... Увереността е мое качество, натрупано от болките и радостите ми, общуването ми свободно е моята стихия, научена от опита на хората до мен. Бъдете уверени в себе си, живейте и общувайте свободно... Така ще живеем по-добре!

Десислава Ангелова участва в конкурса “Бъди уверена, общувай свободно!”
Най-ценният съюзник – усмивката
Чудеса в общуването с ангели
Да бъдем уверени в това, което сме
Моят най-труден разговор
Кураж или как съобщих на мама

Коментирай